Hoe creëer je thuis een design interieur?

Design interieur in je eigen huis, net als in de film, willen we dat niet allemaal? Neem bijvoorbeeld de Nederlandse film Loft, hierin zitten de meest prachtige designstukken verwerkt en veel delen van de film zijn opgenomen in dit strakke design interieur. Hoe begin je met het creëren van een design interieur in je eigen huis?

De woonkamer, de start van je design interieur

Bij het inrichten van een design interieur komt heel wat kijken. Want het is belangrijk dat de design stukken goed tot zijn recht komen en dus praktisch zijn ingedeeld. Laten we starten met de woonkamer. De woonkamer is ongetwijfeld één van de belangrijkste kamers in huis. We ontspannen er met een kopje thee na een lange werkdag, ontvangen er gasten en er wordt soms zelfs gebruikt van bureau- en eetruimte. Kortom, in de woonkamer leeft het en dit is dus een mooie plek om het design interieur toe te passen. Zodra de woonkamer klaar is, zijn er natuurlijk nog genoeg andere kamers in het huis die je met design interieur kunt inrichten.

Maak een plan en dan: shoppen!

Begin met bedenken waar je wat wilt plaatsen. Waar komt de tv en waar komt de bank zijn goede eerste vragen om te stellen bij het inrichten van een design interieur in de woonkamer. Zodra duidelijk is welke kleuren gebruikt worden en waar alles komt te staan (en daarvan een eventueel grondplan is gemaakt) kan het leukste van het inrichten van een design interieur beginnen: het shoppen!

Enkele designstukken of alles design?!

Er zijn talloze winkels waar design interieur meubels te vinden zijn, zowel online als offline. Het hart van de woonkamer en hetgeen waar eerst naar gezocht dient te worden is de bank. Grote design lounge banken of juist twee wat kleinere banken in extravagante vormen zoals de Bocca lippenbank gecombineerd met een zwarte designbank.  Vervolgens komen de overige eyecatchers in het design interieur: salontafel, stoelen, bijzettafels, lampen, spiegels en/of klokken. Hieronder volgt een foto van het spannende design interieur in de film Loft. De bank is van Jehs & Laub en ook is de zeer bekende Egg chair van Arne Jacobsen te bewonderen. Een prachtig voorbeeld van een redelijk druk interieur dat toch een echte design interieur feeling heeft weten te creëren.

design-interieur-loft

Een uniek stuk voor jouw design interieur

Op de foto van het design interieur van Loft is te zien dat de lamp naast de bank zich op een verlengde van de bank zelf bevindt. Een prachtig stukje design. Maar niet elke bank heeft zo zijn eigen bijzettafeltje. In een woonkamer ingericht volgens het geliefde design interieur past naast de bank dan ook prima een opvallend bijzettafeltje. Zo hebben wij in ons assortiment de ‘Stone’ design bijzettafel, design door Boca Do Lobo in Portugal. De Stone design bijzettafel heeft een prachtige detaillering met zijn stijlvolle uitgesneden patroon. De Stone is groot genoeg om dienst te doen als salontafel of design bijzettafel. Deze unieke tafel wordt geproduceerd uit hardhout en voorzien van verschillende hoogglans laklagen (wit of zwart). De Stone is hierom een echte aanwinst voor jouw design interieur!

design-interieur-stone-bijzettafel

Foto’s via Droomhome.nl &  Wilhelminadesigns.nl

 

about the author

Geen reacties

Reageren niet mogelijk.