Interieur ontwerpen

Interieur ontwerpen zoals die in de stijl van Eric Kuster hebben een luxueuze uitstraling met veel glitter en glamour en ademen de sfeer van Hollywood. Designer van de rich en famous Eric Kuster heeft ongetwijfeld de trend gezet in Nederland en ver daarbuiten. Hoe beng je nu die typische kosmopolitische stijl in je eigen huis? De kunst is om bij het interieur ontwerpen een balans te vinden tussen moderne meubels en klassieke elementen, en gebruik te maken van verschillende interieurstijlen. Ik raad iedereen die met de metropolitan stijl aan de slag gaat aan wel je eigen keuzes te maken. Het is geen kunst om een showroom opstelling van pakweg Eric Kuster of Minotti na te bootsen, zeker als het budget geen beperking vormt.

Woondecoratie

De stijl biedt juist alle gelegenheid om woondecoratie, kleurgebruik en materialen van verschillende origines te combineren. Bezit je mooie antieke meubels, dan zijn die goed te combineren met bijvoorbeeld een in het oog springende spiegel. The bigger the better: voor een rijke uitstraling gebruik je meubels, kunstwerken en woonaccessoires in een XXL-formaat. De metropolitan stijl heeft de verhoudingen tussen afmetingen van interieurelementen opnieuw gerangschikt.

Interieur ontwerpen

De basiskleuren zijn wit, zwart en bruintinten eventueel aangevuld met rijk gedecoreerde en fel gekleurde kussens gemaakt van een glanzend materiaal. Kies dus voor een rustig kleurenpalet wat je aanvult met opvallende accenten. Meubels zijn uitgevoerd in hoogglans lak of glas, glans geeft een rijke uitstraling aan een modern interieur. Grote woonaccessoires hebben natuurlijk ruimte nodig, toch hoef je niet in een villa te wonen om de stijl door te voeren. Ook in kleinere woonhuizen of appartementen kun je glamour in huis halen, je bent dan wel genoodzaakt efficiënt en planmatig met de ruimte om te gaan. Woonaccessoires als grote vazen, een paar coffee table books en zwartwit foto’s van hollywoodsterren zijn onontbeerlijk voor de metropolitan stijl van interieur ontwerpen. Een mooie spiegel in een rijkelijke gedecoreerde lijst maakt het geheel helemaal af.

Veel succes met het in huis halen van de Hollywood sfeer!

De volgende artikelen passen in deze stijl: houten bijzettafel, design tafellamp, ronde spiegel

Foto’s: afflante.com

interieur-ontwerpen

about the author

Geen reacties

Reageren niet mogelijk.