wandklokken, stijlvol en functioneel in het interieur

Wandklokken mogen eigenlijk niet ontbreken in een hedendaags interieur, de tijd speelt nu eenmaal een belangrijke rol in ons leven. We zijn er dagelijks mee bezig. Je kijkt op je horloge of even gauw op de klok. Iedereen heeft wel minstens één klok in huis. Hiervoor is uitgebreid besproken hoe je je woonkamer stijlvol kunt inrichten. Wandklokken mogen daarin niet ontbreken.

 

Belangrijke wanddecoraties

Wandklokken hangen vrijwel altijd op een plek die vanuit de hele woonkamer zichtbaar is. Doordat klokken regelmatig op zo’n prominente plek hangen is naast de functionaliteit ook het design zeer belangrijk. Wandklokken zijn hiermee een belangrijke wanddecoratie in het interieur geworden. Hieronder een voorbeeld van een ouderwetse Franse stationsklok, retro in een modern (design)interieur.

verschillende soorten wandklokken

Wandklokken zijn er in verschillende soorten en maten. Een populaire categorie zijn de stationsklokken. Een stationsklok kenmerkt zich door de duidelijk afleesbare wijzers op de wijzerplaat. Door het tijdloze design van de stationsklok past deze wandklok in vrijwel elk interieur. Vaak is deze er dan ook in allerlei verschillende tinten. Wat de laatste jaren ook enorm in trek is geraakt zijn grote wandklokken, zogenaamde XXL klokken. Deze klokken zijn door hun grootte een opvallende verschijning aan de muur. Ook deze zijn er in veel verschillende variaties, wat betekent dat het een echte eyecatcher is, maar het ook een wat meer onopvallend detail aan je wand kan zijn. Tot slot is de ouderwetste koekoeksklok terug van weggeweest, maar hier moet je van houden. Tegenwoordig zijn de koekoeksklokken er namelijk niet alleen meer in de bruintinten, maar zelfs in felroze of geel. Een aantal XXL wandklokken zetten wij graag in de spotlights.

Wandklokken XXL ‘Merlín’

Een meesterwerkje onder de wandklokken is de Merlín van José María Reina, handgemaakt in Spanje. Een stijlvolle en minimalistische grote wandklok van Nomon. Het Spaanse Nomon is de nummer één op het gebied van design wandklokken. Creativiteit, design en technologie vormen de drie principes waarmee de klokkenmakers van Nomon iedere dag de mooiste design wandklokken met de hand produceren. De Merlín is gemaakt van natuurlijk Amerikaans walnoothout (afkomstig van gecontroleerde houtkap) en verchroomd staal.

wandklokken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U vindt hier meer info over de ‘Merlín’ wandklokken 

Wandklokken XXL ‘Bilbao’

Een andere prachtige verschijning onder de wandklokken, tevens van Nomon, is de ronde wandklok ‘Bilbao’. Het design komt wederom van José María Reina. Deze minimalistische ronde klok bestaat uit een fiberglas ring (wit of zwart) met wijzers van walnoot of wengé of in kleur gelakt hout. Wandklokken zoals deze zijn uitermate geschikt voor zowel kantoorinrichtingen als huiskamer eyecatchers. Het is de essentie van wandklokken, puur de tijd met een minimalistisch design.

vindt hier meer info over de Bilbao wandklokken

Meer klokken? Eigen Huis en Interieur maakte een artikel over een wel heel bijzondere klok van ontwerper Maarten Baas.

 

wandklokken-ronde-klok

  

about the author

Geen reacties

Reageren niet mogelijk.