woonaccessoires vormen de ziel van je interieur

Woonaccessoires zijn tegenwoordig weer helemaal terug in de moderne interieurs. Een modern interieur kan het ‘koude’ weghalen door woonaccessoires neer te zetten. Maar hoe plaats je woonaccessoires zonder dat het interieur een volle, rommelige indruk krijgt?

 

Spiegels, de ziel van het interieur

Om samenhang te creëren heeft het de voorkeur een groot object neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een grote spiegel, met daaromheen enkele kleine versieringen in de buurt. Een strategisch geplaatste plank van een goed en mooi materiaal, zoals hard eikenhout of glas, met daarboven een grote muurspiegel creëert een chique en toch warm gevoel in het interieur. Een spiegel creëert tevens glamour, licht en de illusie van ruimte in zelfs de kleinste kamers. Dit maakt een spiegel een ideaal woonaccessoire, ook als de mogelijkheid een groot object te plaatsen er niet is. Spiegels zijn er immers in verschillende maten en soorten.

 

Creëer impact!

Daaromheen is het van belang dat de verschillende kleine woonaccessoires bij elkaar geplaatst worden. Foto’s, kaarsen en overige aankleding komen bij elkaar geplaatst beter tot hun recht dan overal door de kamer geplaatst. Een groep kleine dingetjes bij elkaar heeft veel meer impact en bovendien blijft het rommelige daarmee ook beperkt. Voor een deel van de spiegel zou je een kaars of zachte lamp kunnen plaatsen. Vooral ’s avonds geeft dit een erg romantische en zachte verlichting. De glans van de spiegel creëert een warme lichtgloed, waarmee je je moderne interieur een warme lichtval geeft.

 

Hoe kan het ook?

Een interieur waarin veel modern, veel wit en een aantal spiegels mooi verwerkt zijn is het interieur van Kelly Behun|STUDIO for Brooklyn Brownstone Apartment. Voor de spiegel is een zachte, decoratieve lamp geplaatst met verder alleen één klein accessoire, zodat het geheel rustig blijft. Op de tweede afbeelding is juist te zien dat de grote spiegel geplaatst is op een zodanige plek dat deze meer ruimte creëert en een hele open look geeft aan de kamer, die verder  redelijk wat extra woonaccessoires herbergt.

woonaccessoires

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

woonaccessoires-spiegels-in-het-interieur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil jij echte eyecatchers als woonaccessoires?

Een spiegel welke niet alleen een prachtig woonaccessoire is, maar tevens een kunstwerk, is bijvoorbeeld de design spiegel Tutti XL. Twee vliegen in één klap dus, een prachtig woonaccessoire welke tegelijk een echte eyecatcher is in jouw interieur. De spiegel heeft verschillende spiegellamellen die ervoor zorgen dat er een unieke versplintering van de omgeving te zien is. Een spiegel die alles ziet, maar ook niets…

De volgende artikelen passen in deze stijl: 

witte vaas van Carla Peters, Sinuous console tafel van Boca do Lobo

Foto’s via Afflante.com

 

about the author

Geen reacties

Reageren niet mogelijk.