Woonkamer ideeën: Stijlvol en inspirerend

Woonkamer ideeën vind je volop in de shop en de styleguide van Wilhelmina Designs.

De woonkamer is de plaats in huis waar het meeste wordt geleefd. Ervan uitgaande dat je alles om wilt gooien en je je woonkamer helemaal opnieuw wilt kleuren en inrichten zijn er een aantal woonkamer ideeën waar je wellicht wat inspiratie uit kunt halen.

Woonkamer ideeën sober zwart-wit

Wil je een moderne en ingetogen inrichting? Hieronder volgen foto’s van woonkamer ideeën van een modern interieur van een appartement in Mirax Plaza, Moskou. Ontworpen door Boris Uborevich-Borovsky. Totale oppervlakte is 140 m², door de eenvoudige vormen met een paar chique elementen vormt het geheel een beetje een sober interieur. 

woonkamer-ideeen-sober

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een aantal woonkamer ideeën die hierbij passen zijn bijvoorbeeld wat kleur toe te voegen. Het interieur is vooral zwart-wit. Door hier een knallende kleur zoals rood aan toe te voegen, of zelfs wat zilver krijgt de sobere uitstraling net even wat meer pit.

Woonkamer ideeën Scandinavisch

Woonkamer ideeën voor een wat ‘drukkere’ inrichting zijn er natuurlijk ook. Hieronder volgt wat inspiratie van een appartement gelegen in wijk Östermalm van de Zweedse hoofdstad Stockholm. Dit  appartement herbergt vele vintage schatten en klassieke ontwerpen. Het interieur is tijdloos met een comfortabele sfeer en elegante stijl.

woonkamer-ideeën-scandinavisch-interieur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

woonkamer-ideeën

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woonkamer ideeën voor dit interieur zijn er volop. Te zien is dat dit interieur juist veel lichte kleuren bevat, veel wit en bruin. Hierdoor krijgt het interieur een erg open en frisse uitstraling. Grappig hoe anders wit oogt als het gecombineerd is met zwart, zoals in de sobere inrichting in contrast met de bruin-witte Scandinavische inrichting. Woonkamer ideeën voor dit interieur zijn bijvoorbeeld nog een spiegel aan het geheel toe te voegen, zodat een nog wijdere blik in de kamer ontstaat.

Woonkamer ideeën Paris Paris

Zoveel stijlen die inspiratie opleveren, zoveel woonkamer ideeën. Er is zoveel moois om te laten zien. Bijvoorbeeld dit project van de in Parijs gevestigde decorateur Jean- Louis Deniot.

Hij heeft dit appartement aan de Rue de Lille voor zichzelf ontworpen, waarbij de kernwoorden “Licht, ritme en harmonie” zijn uitgangspunten waren. Het elegante kleurenpalet van grijs, oker en goud verfijnd met zilver geven een echte Franse charme aan het geheel. De slimme combinatie van lak en matte oppervlakken zorgt voor glamour, terwijl je juist zou verwachten dat het geheel op deze manier een doffe uitstraling zou krijgen. Een zeer speciale ruimte, inzetbaar voor vele woonkamer ideeën.

woonkamer-ideeën-frans-interieur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit interieur heeft eigenlijk al vele woonkamer ideeën in zich. Het is een redelijk volle inrichting met vele verschillende tinten, maar allen wel in de aardetinten die de ontwerper wilde. Bij dit interieur zou perfect de ‘Sinuous’ passen, een design dressoir van het design van Boca Do Lobo. Vloeiende lijnen vormen het elegante karakter van deze consoletafel, de verschillende stijlen van de ‘bestsellers’ uit de Coolors collectie komen in dit prachtige meubel samen. Het goud zou perfect bij de Franse stijl passen, que kleur én qua design. Woonkamer ideeën genoeg dus.

woonkamer-ideeën-eetkamer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer woonkamer ideeën doe je op via roomplanner.nl

Foto’s via Afflante.com 

n

about the author

Geen reacties

Reageren niet mogelijk.